Home » Artikel van Zuidhorn.nl

Artikel van Zuidhorn.nl

Slag om Noordhorn, ‘t Peerdespul en Kanaalpop

Door : Tineke Kingma
Datum : 29 augustus 2015 12:22

Slag om Noordhorn – Cavalerie 1588

Het eerste optreden wat de leden van Cavalerie 1588 opvoerde was in 2012 tijdens de viering van Bergen op ZDscn0090 (2)oom 1588. Dit was voor de ruiters een ‘thuiswedstrijd’, want ze voeren hun passie hobbymatig –op een semiprofessioneel niveau-  uit vanuit de manege te Bergen op Zoom.

Daar trainen ze zowel zelfstandig als in groepsverband met hun hoofdzakelijk Spaanse paarden. Regelmatig wordt hierbij geoefend met vuurwerk, musketten en kanonschoten, zodat de paarden hieraan gewend raken.

De daaropvolgende jaren treden de Cavaleristen op tijdens demonstraties, ridderspelen, rassen defilé etc. Ook op de manege met de jaarlijkse opendag worden er demonstraties geven. Carrousel, riddersteekspel, de Carrocha, pas de deux etc.

In 2013 wordt er samen met de borgerij de slag om fort Roovere opgevoerd. En niet te vergeten het in halen van Sinterklaas in de binnenstad van Bergen op Zoom.
2014 deden ze mee aan: – Slag om het Souteveen in Schipluiden – Exodus aan de Schelde en Slag om Fort Roovere.

En nu in 2015 traden ze op tijdens ‘Slag om Noordhorn’, het was echt verbazingwekkend hoe levensecht dit werd nagespeeld. Het was alleen van ‘echt’ te onderscheiden door de getroffenen die na enkele minuten weer opstonden.

De Cavaleristen genieten van hun optredens en worden steeds enthousiaster worden en het team wordt steeds groter en professioneler. Het team van Cavaleristen bestaat uit: acht tot tien ruiters en drie tot vijf begeleiders. “En het aller leukste is en blijft dat onze paarden er ook heel veel lol in hebben!!”

http://www.cavalerie1588.nl/

Zo’n 200 spelers in het slagveld waren afkomstig uit Duitsland, Tsjechië, Engeland en een aantal uit Nederland. Deze overnachtten in het kamp, achter het Dorpsstee, in Noordhorn. ’s Avonds was het in het kamp gezellig, ze maakten kampvuurtjes en praatten gezellig met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.